У Києві відкрилась фотовиставка «Мої діти не бачили мирного неба»

У Києві відкрилась фотовиставка «Мої діти не бачили мирного неба»

Сьогодні, 10 серпня відбулося офіційне відкриття фотовиставки «Мої діти не бачили мирного неба», присвячену дітям, які народились в умовах збройного конфлікту на сході України та не бачили мирного життя.

Організатори заходу: Товариство Червоного Хреста України та Міжнародний Комітет Червоного Хреста (МКЧХ).

На офіційне відкриття завітали 3 родини з Луганської та Донецької областей, під час якої  герої розповіли про своє життя на лінії розмежування, а також взяли участь у тренінгу з першої допомоги від Товариства Червоного Хреста України.

Виставка «Мої діти не бачили мирного неба» розкриває історії сімей, діти в яких народилися і вже стали школярами під час ведення бойових дій. Відвідати експозицію всі охочі можуть у м.Києві, ТРЦ «Караван» Outlet (вулиця Лугова, 12).

«Міжнародний Комітет Червоного Хреста з 2015 року підтримує сотні навчальних закладів по обидва боки 450-кілометрової лінії зіткнення конфлікту на Донбасі, – каже Ірина Алексєєва, координатор програми МКЧХ щодо доступу до освіти в Україні. – Це відбувається у рамках програму «Доступ до освіти», основна мета якої – сприяти безпечній поведінці дітей, створювати фізично безпечне середовище й позитивну атмосферу для дітей, які відвідують школи на сході України».

Заступниця генерального директора Національного комітету Товариства Червоного Хреста України Олена Стокоз зазначила:  «Червоний Хрест України спільно з Міжнародним комітетом Червоного Хреста допомагають молодому поколінню отримувати навички безпечної поведінки в умовах збройного конфлікту та реалізують низку спільних програм, серед яких навчання першій допомозі, інформаційна діяльність щодо мінної небезпеки, проєкт «Безпечні школи: молодь у дії» та інші. Сьогодні ми прагнемо привернути увагу до хлопців та дівчат, які задля отримання знань щодня ризикують життям. Адже окрім іншого вони мають такі ж мрії, надії, сподівання, як і їх однолітки з різних куточків України».

Share this post