Підсумки проекту допомоги у лікуванні від туберкульозу (Волинь) за І півріччя 2021 року

Підсумки проекту допомоги у лікуванні від туберкульозу (Волинь) за І півріччя 2021 року

22 липня відбулася робоча зустріч про підсумки за І півріччя 2021 року реалізації проекту «Прискорення прогресу у зменшенні тягаря туберкульозу та ВІЛ-інфекції в Україні», що реалізується у Волинській області. Проект здійснюється  за фінансової підтримки Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією за програмним напрямком 22А. МПСС ТБ_2021-2023.

Мета проекту – проведення контрольованого лікування та надання комплексних психосоціальних послуг, орієнтованих на потреби пацієнтів, які тривало лікуються від туберкульозу. Реалізація проекту відбувається завдяки діяльності волонтерів і співробітників Волинської обласної організації Товариства Червоного Хреста України.

Згідно підсумків за І півріччя 2021 року у проекті взяло участь 376 пацієнтів з туберкульозом (ТБ) та мультирезичиентиними формами туберкульозу. Пацієнтам надавали такі послуги:

  • оцінка психо-емоційного стану для 376 пацієнтів, з них 24 пацієнтам були проведені психологічні консультації;
  • видано 546 продуктових сертифікатів, 188 гігієнічних наборів;
  • оплачено проїзд в межах області;
  • проведено 32 дороговартісних обстеження;
  • видано 380 карток поповнення мобільного зв’язку;
  • 2 пацієнтам організовано госпіталізацію до Волинського обласного фтизіопульмонологічного медичного центру.

У співпраці з соціальними службами трьох пацієнтів забезпечили соціальним житлом. Також за сприянням кейс-менеджерів проекту трьом пацієнтам було виділено матеріальну допомогу від місцевої влади.

На запит Волинського обласного фтизіопульмонологічного медичного центру Червоний Хрест надав закладу гуманітарну допомогу у вигляді одягу, взуття, дитячих іграшок, парентерального та рідкого харчування, памперсів, кало- та сечоприймачів.

Для протидії плширеності  COVID-19 пацієнтам і персоналу закуповували й видавали засоби індивідуального захисту.

В результаті за І півріччя 2021 року:

  відсоток пацієнтів з хіміорезистентним ТБ, які завершили лікування в рамках проекту з результатом “Успішне лікування” становить 76,5%;

– відсоток пацієнтів з чутливим ТБ, які завершили лікування в рамках проекту з результатом “Успішне лікування” становить 84,3%.

У зустрічі брали участь представники Волинської обласної організації Товариства Червоного Хреста України, МБФ «Альянс громадського здоров’я», Волинського обласного фтизіопульмонологічного медичного центру, обласної державної адміністрації та ради, Департаменту соціального захисту Волинської ОДА й закладів первинної медики-санітарної допомоги в області.

Share this post