Літній табір для волонтерів 2021

Літній табір для волонтерів 2021

Волонтери – рушійна сила діяльності Товариства Червоного Хреста України. Їх ідеї, завзяття та палке бажання змінювати світ довкола на краще не тільки допомагають нужденним людям по всій країні, але й мотивують оточуючих долучатися до волонтерського руху. Адже, якісні зміни життя починаються саме з нас.

Аби підтримувати запал волонтерів, допомагати їм у волонтерській діяльності, скеровувати і навчати, Товариство Червоного Хреста України організовує регулярно всеукраїнські волонтерські зустрічі. Це можуть бути семінари, тренінги, школи, табори чи асамблеї тощо. Цього літа волонтерський відділ Товариства організував Літній табір волонтерів.

Протягом трьох днів волонтери обмінювалися досвідом, здобували нові практичні та теоретичні навички, вдосконалювали свої особисті якості, ділилися ідеями та продумувати соціальні проекти для кращої діяльності Товариства на місцевих рівнях.

Як розповідає одна з учасниць Літнього табору Марина Глагола:

«Волонтерство – це великі можливості: безкоштовне навчання, розвиток тебе як особистості, комунікативні навички, ораторські вміння і звикання до публічних виступів. Це величезне можливість проявити себе у суспільстві, якщо прагнеш зробити нашу країну кращою! Відчути себе потрібним і дієвим – це теж про волонтерство!»

Участь у Літньому таборі взяли 39 волонтерів з 13 областей. Під час заходу волонтери ближче познайомилися з різними напрямами діяльності Товариства: відновлення родинних зв’язків, психосоціальна підтримка, мінна небезпека, популяризація донорства крові, реагування на надзвичайні ситуації тощо. Також отримали нові знання з гендерної проблематики, організаційного розвитку та про Основоположні принципи Міжнародного руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця і відчути на власному досвіді, як відбувається робота за ініціативами гуманітарної освіти «Молодь як агенти змін» (YABC) і «Життєві навички» (Life Skills).

Крім особистого та волонтерського вдосконалення, волонтери мали змогу відпочити, адже табір організували на березі Чорного моря у курортному містечку Коблево.

Дякуємо всім учасникам ща активну участь, позитивні емоції та щире бажання бути частиною нашої великої дружньої команди Товариства Червоного Хреста України.   

 

 

Share this post