Метінвест допоміг Товариству Червоного Хреста України зберегти історичну будівлю

Метінвест допоміг Товариству Червоного Хреста України зберегти історичну будівлю

Компанія Метінвест передала матеріали для ремонту історичної будівлі на вулиці Пушкінській в Києві, де знаходиться офіс Товариства Червоного Хреста.

Через особливості ґрунту територія будівлі потребує зміцнення. Щоб запобігти зсуву ґрунту та пошкодженню пам’ятника архітектури – необхідні будівельні матеріали, які неприбуткова організація не може собі дозволити. Червоний Хрест України звернувся за допомогою до компанії Метінвест. Компанія закупила і передала необхідні матеріали.

«Співпраця з такою соціально відповідальною компанією, як Метінвест розширює наші можливості. Ми зацікавлені в об’єднанні зусиль та партнерстві в питаннях надання допомоги нужденним у всіх регіонах України. Крім того, як Товариство Червоного Хреста, так і компанія Метінвест і Фонд Ріната Ахметова надають підтримку і приділяють особливу увагу регіонам, які постраждали від конфлікту на сході України. Їх внесок складно переоцінити, вони перші прийшли на поміч та допомогли вижити жителям міст і сіл на лінії розмежування» – підкреслив Максим Доценко, генеральний директор Товариства Червоного Хреста України.

Одним з важливих напрямків роботи Товариства Червоного Хреста є допомога жителям сходу України, які постраждали в результаті бойових дій. Підтримку міжнародної організації відчувають і мешканці Авдіївки, Новгородського (Нью-Йорка) – міст, що розташовані біля лінії фронту. Червоний Хрест забезпечує гуманітарними наборами, допомагає відновлювати житло, яке було зруйноване в результаті обстрілів.

Серед тих, хто підтримує і допомагає мирним жителям Донбасу з перших днів збройного конфлікту – компанія Метінвест і Фонд Ріната Ахметова. Це і гуманітарна допомога нужденним, і підтримка постраждалих в результаті обстрілу. У містах присутності підприємств компанії – Маріуполі, Авдіївці, Новгородському, Метінвест допоміг відновити пошкоджені обстрілами багатоквартирні будинки, соціальні об’єкти і інфраструктуру. У 2015 році за дорученням основного акціонера Метінвесту Ріната Ахметова Авдіївський КХЗ відновив в Авдіївці 69 багатоквартирних і 135 приватних будинків, 15 соціальних об’єктів.

«Масштаб лиха на Сході України настільки великий, що тільки завдяки об’єднаним зусиллям міжнародних гуманітарних місій, таких як Червоний Хрест, ПРООН та ЮНІСЕФ, а також Фонду Ріната Ахметова, компанії Метінвест вдалося запобігти гуманітарній катастрофі. Сьогодні ми відновлюємо наслідки конфлікту і розвиваємо прифронтові міста. Така синергія великого бізнесу, влади, міжнародних організацій, громади – приклад успішної взаємодії. Упевнений, спільними зусиллями ми відновимо мирне життя в прифронтових містах, зробимо громади успішними. З 2014 року в розвиток Авдіївки, Новгородського і Маріуполя Метінвест направив понад 1 млрд гривень», – розповів директор департаменту з регіонального розвитку компанії Метінвест Олександр Вишняков.

Серед останніх успішних спільних проектів Метінвесту з міжнародними організаціями – робота соціального хабу «Історико-культурний центр «Український Нью-Йорк». Хаб відкрили цієї весни в селищі Новгородське Торецької територіальної громади. Він створений в рамках Програми ООН по відновленню і розвитку світу. Фінансову підтримку для реалізації проекту надала компанія Метінвест. Соціальний хаб заснований для підтримки жителів сіл прифронтового Донбасу. Основна мета центру – створення місця для спілкування, навчання, а також для отримання консультаційної та психологічної допомоги.

 

Share this post