Товариство Червоного Хреста України провело ХХІІ З‘їзд

Товариство Червоного Хреста України провело ХХІІ З‘їзд

Сьогодні, 9 липня 2021 року, у столиці відбулася важлива подія для нашої організації – ХХІІ З‘їзд Товариства Червоного Хреста України, на якому відбулося обрання представників вищого керівництва Товариства Червоного Хреста України.

З‘їзд – вищий керівний орган Товариства Червоного Хреста України, який уособлює Товариство в цілому. Відповідно до норм представництва, встановленою Правлінням Товариства на звітно-виборних конференціях організацій обласних та Київської міської організація Товариства, було обрано 100 делегатів, з яких на З’їзд приїхало 84. Шляхом голосування було обрано Президентом Товариства Червоного Хреста України Поліщука Миколу Єфремовича, який до З’їзду був виконуючим обов’язки Президента Товариства Червоного Хреста України.

Чотирма Віце-Президентами Товариства Червоного Хреста України обрали: Пришко Валентину, Сабо Іванну, Розенка Павла, Богдана Олександра.

Новими членами Ревізійної комісії Товариства Червоного Хреста України було обрано: Шендрик Світлану, Лисенко Ольгу, Богданова Євгена, Корогот Тетяну та Титикала Володимира.

Генеральним директором Національного комітету залишається Максим Доценко.

Також сьогодні на З‘їзді було ухвалено Звіт про діяльність Товариства Червоного Хреста України за період 2016-2020 рр. та звіт про роботу Ревізійної комісії Товариства Червоного Хреста України.

На З’їзді затвердили Протокол внесення змін та доповнень до Статуту Товариства Червоного Хреста України в його новій редакції.

Крім того, на З‘їзді посмертно номінували найвищою нагородою Міжнародного руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця – премією Анрі Дюнана Усіченка Івана Гнатовича, який з 1986 по 2018 року був Президентом Товариства Червоного Хреста України. Також нагородили медаллю Флоренс Найтінгель провідного фахівця Товариства Червоного Хреста України Новікову Аллу Іванівну.

У ХХІІ З‘їзді Товариства Червоного Хреста України брали участь волонтери і співробітники з різних куточків країни, представники Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, Міжнародного Комітету Червоного Хреста, делегати Німецького, Данського Національних Товариств Червоного Хреста, представники Ради національної безпеки і оборони України, Міністерсва охорони здоров’я України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Збройних сил України, Центру громадського здоров’я України, Уповноважена Президента України з волонтерської діяльності тощо.

Share this post