Зустріч ТЧХУ з РНБО про розширення співпраці

Зустріч ТЧХУ з РНБО про розширення співпраці

Сьогодні заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олексій Соловйов провів зустріч з Уповноваженою Президента України з питань волонтерської діяльності Наталією Пушкарьовою, заступником директора Європейського регіонального офісу Міжнародної Федерації Червоного Хреста і Червоного Півмісяця Ельханом Рахімовим, головою делегації Міжнародної Федерації Червоного Хреста і Червоного Півмісяця в Україні Георгієм Гігіберія і генеральним директором Національного комітету Товариства Червоного Хреста України Максимом Доценко.

Зустріч відбулася в Апараті Ради національної безпеки і оборони України, де Ельхан Рахімов висловив слова вдячності за сприяння співпраці Товариства Червоного Хреста із органами державної влади в Україні, особливо в питаннях протидії COVID-19.

Сторони провели коротку дискусію щодо нинішньої ситуації з вакцинацією від гострої респіраторної хвороби COVID-19 в Україні та в цілому про успіхи спільної діяльності у питаннях реагування на пандемію COVID-19, а також обговорили можливості посилення співпраці.

Під час зустрічі велику увагу приділили питанню підтримки Червоного Хреста України  з боку України та акцентували увагу на важливості подальшої співпраці між національними державними інституціями та Товариством Червоного Хреста України.

Сторони погодились, що ефективна та поглиблена співпраця Товариства Червоного Хреста України та держави під час збройного конфлікту, пандемії чи стихійних лих – є важливою складовою національної безпеки країни.

Особливу увагу було приділено поновленню державної підтримки патронажної служби Товариства  Червоного Хреста України і  ролі Червоного Хреста у системі екстреної медичної допомоги, а також у підтримці територіальних громад у рамках реформи децентралізації.

Після зустрічі в РНБО подальше обговорення з Ельханом Рахімовим та Георгієм Гігіберія відбулося в офісі Національного комітету Товариства Червоного Хреста України.

 

 

Share this post