Червоний Хрест проводить тренінги для жителів вздовж лінії розмежування

Червоний Хрест проводить тренінги для жителів вздовж лінії розмежування

Волноваський район Донецької області знаходиться в безпосередній близькості від лінії розмежування – а тому місцеві громади особливо потребують підтримки та зменшення соціальної напруги. Минулого тижня працівники та волонтери Товариства Червоного Хреста України провели низку робочих зустрічей та тренінгів для небайдужих мешканців Донського, Кам‘янки та Миколаївки, які бажають долучитись до Червоного Хреста України.

Більше 20 учасників отримали навички надання першої допомоги, а також ознайомились із діяльністю волонтерів на місцях та пройшли ввідний курс волонтера.

Зустрічі та навчання проводились в рамках проєкту «Підтримка надійності заходів реагування й спроможності громад у Волноваському районі, Східна Україна», що реалізується за підтримки Гуманітарного фонду для України.

Наступний етап – тренінг із психосоціальної підтримки, який відбудеться у травні. Після цього новообрані волонтери під керівництвом Волноваської районної організації Червоного Хреста України зможуть надавати підтримку вразливим мешканцям своїх населених пунктів.

Share this post