«Ілляшев та Партнери» захистили емблему Червоного Хреста у спорі із аптечною мережею

«Ілляшев та Партнери» захистили емблему Червоного Хреста у спорі із аптечною мережею

«Ілляшев та Партнери» захистили емблему Червоного Хреста у спорі з однією з найбільших аптечних мереж в Україні

Юридична фірма «Ілляшев та Партнери», яка представляє інтереси Товариства Червоного Хреста України, домоглася визнання недійсною торгову марку однієї з найбільших аптечних мереж, яка тривалий час неправомірно використовувала емблему Червоного Хреста, як власну торгову марку.

12 квітня 2021 року Господарський суд міста Києва визнав недійсною торгову марку за свідоцтвом №38130, яка включає в себе зображення у вигляді червоного хреста. Понад 400 аптек мережі в 100 містах України використовували дану торговельну марку на своїх вивісках, в рекламі і на декількох сайтах в Інтернеті.

Над проєктом працювали адвокат Дмитро Нікулеско і юрист Олена Середа.

Юридичні послуги Товариству Червоного Хреста України надавалися фірмою pro bono (тобто безкоштовно), оскільки фірма соціально відповідальна і розуміє надзвичайно важливу місію Товариства.

Червоний Хрест України висловлює щиру вдячність юридичній фірмі «Ілляшев та Партнери» за підтримку Червоного Хреста у захисті його права.

Нагадаємо, 3 листопада 2020 року у Господарському суді Житомирської області завдяки зусиллям фахівців провідної юридичної фірми в Україні «Ілляшев та Партнери», вперше за період незалежної України було прийнято судове рішення, згідно з яким припинено неправомірне використання емблеми Червоного Хреста великою мережею медичних центрів в Україні.

Червоний Хрест України має особливий гуманітарний мандат, володіє гуманітарною ініціативою як член Міжнародного Руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця та здійснює свою діяльність на підставі Законів України «Про Товариство Червоного Хреста України» і «Про символіку Червоного Хреста, Червоного Півмісяця, Червоного Кристала в Україні» . Використання зображення у вигляді хреста червоного кольору дозволено національним законодавством України та міжнародними угодами тільки Товариству Червоного Хреста і його представництвам в Україні.

 

Share this post