Відбулася прем‘єра фільму про історію працівника Червоного Хреста України

Відбулася прем‘єра фільму про історію працівника Червоного Хреста України

В столиці на 18-му міжнародному фестивалі Docudays UA відбулась прем’єра фільму “Цей дощ ніколи не скінчиться” (“This Rain will never stop”) режисерки Аліни Горлової, в якому розповідається історія працівника Червоного Хреста України.

Головним героєм повнометражної документальної стрічки став польовий офіцер Товариства Червоного Хреста України Андрій Сулейман.

Фільм розповідає історію юнака, який народився в Сірійській арабській республіці та має українські й курдські корені. В 2012 році, рятуючись від війни, разом із родиною Андрій виїхав до України та оселився в Лисичанську Луганської області – де у 2014 розпочався збройний конфлікт. У 16 років юнак став волонтером, а згодом – працівником Товариства Червоного Хреста України. Нині 23-річний Андрій працює у проєкті «Зменшення вразливості ризиків надзвичайних ситуацій у східній Україні».

Світова офлайнпремєра фільму відбулась на фестивалі документального кіно IDFA в Амстердамі. Тоді, наприкінці 2020, фільм отримав перемогу в номінації «Перша поява» (FirstAppearance), за яку змагалися також 11 інших повнометражних дебютів із різних куточків світу.

В українському прокаті «Цей дощ ніколи не скінчиться» стартував в рамках 18 міжнародного фестивалю документального кіно про права людини DOKUDAYS UA, де змагатиметься з 9 іншими фільмами Міжнародного конкурсу ДОКУ/МИР!

Тізер фільму можна переглянути тут.

В рамках фестивалю, подивитись фільм онлайн можна тут.

Share this post