Червоний Хрест України передав засоби індивідуального захисту 10 опорним лікарням країни

Червоний Хрест України передав засоби індивідуального захисту 10 опорним лікарням країни

Товариство Червоного Хреста України за підтримки Посольства Австралії в Україні передало засоби індивідуального захисту для районних медичних закладів у Волинській, Дніпропетровській, Львівській, Донецькій та Луганській областях, що приймають хворих на коронавірусну інфекцію.

Завдяки грантовій Програмі Прямої допомоги (Direct Aid Program (DAP) Уряду Австралії нам вдалося потурбуватися про безпеку медичних працівників, які знаходяться на передовій у боротьбі з коронавірусною інфекцією. Зокрема, у 10 лікарнях: Ковельській і Маневицькій центральних районних лікарнях, Павлоградській і Новомосковській станціях екстреної медицини, КНП “Лиманській центральній районній лікарні”, КНП Костянтинівської районної ради Донецької області «Костянтинівському районному центрі первинної медико-соціальної допомоги», Стрийській міській лікарні, Міській лікарні м.Стебник, КНП «Новоайдарській багатопрофільній лікарні», КНП «Сватівській багатопрофільній лікарні».

На кошти гранту Товариством Червоним Хрестом України було придбано та передано медикам 10 тисяч респіраторів (по 1000 штук для кожної лікарні), 598 багаторазових костюмів біологічного захисту та 598 захисних окулярів закритого типу.

«Надавати допомогу тим, хто її найбільше потребує – головна мета Товариства Червоного Хреста України. З початку пандемії ми співпрацюємо з українськими та міжнародними інституціями, регулярно моніторимо ситуацію та потреби українців у цьому напрямку і розуміємо, що захист лікарів є одним із пріорітетів, адже їх безпека – це запорука надання допомоги хворим на коронавірусну інфекцію», – зазначив генеральний директор Національного комітету Товариства Червоного Хреста України Максим Доценко.

Share this post