Законопроєкт №5061 – подальша діяльність ТЧХУ

Законопроєкт №5061 – подальша діяльність ТЧХУ

Наразі у Верховній Раді зареєстровано законопроєкт №5061, від якого залежить подальша діяльність Товариства Червоного Хреста України.

Ще у жовтні 2019 р. Верховна Рада прийняла у новій редакції Закон України “Про оренду державного та комунального майна”, яким передбачила оренду майна через аукціони та визначила перелік відповідних виключень.

На жаль, Товариство Червоного Хреста України не було включено в перелік суб’єктів, які можуть оформити оренду майна без проведення аукціонів, незважаючи на його суспільну та гуманітарну значимість для українців. І згідно з чинним законодавством, місцеві осередки Червоного Хреста тепер мають орендувати приміщення виключно на комерційних умовах, що дуже ускладнює роботу організації.

Маємо надію, що законопроєкт незабаром розглянуть і Товариство Червоного Хреста України й надалі зможе повноцінно працювати в Україні та допомагати тим, хто найбільше цього потребує.

Щиро дякуємо позафракційному депутату Верховної Ради Роману Іванісову за турботу про діяльність Товариства Червоного Хреста України, адже саме за його ініціативи був зареєстрований законопроєкт №5061.

Share this post