Волонтери Красноградщини допомагають родинам, які постраждали від пожеж

Волонтери Красноградщини допомагають родинам, які постраждали від пожеж

«Я не очікувала, що так швидко відгукнуться на біду. Важко описати словами всю вдячність..Така підтримка не дає впасти духом і опустити руки», – висловлює слова вдячності Надія, жінка, яка разом з сім’єю постраждала від пожежі у с.Піщанка Красноградського району.
Нещодавно у будинку, де проживала жінка з двома дітьми, вогонь зруйнував житлову частину будинку разом з побутовою технікою та меблями. На щастя, сім’я не постраждала, але будинок потребує капітального ремонту і тимчасово непридатний для проживання. Жінка самотужки виховує дітей. Тому, коли трапилося нещастя, Надія почувалася безпорадною. Завдяки спільним зусиллям міського голови Світлани Кривенко, благодійників та волонтерів Красноградської організації Товариства Червоного Хреста України був організований збір допомоги для родини, в процесі якого було відновлено приміщення та забезпечено сім’ю продуктами, одягом, взуттям, речами домашнього вжитку. Наразі продовжуються роботи з відновлення кімнат і незабаром родина знову зможе повернутися до рідної домівки.
Схожа біда трапилася ще з однією сім’єю, де виховується маленький 11-річний хлопець Радіон. У с.Ульянівка Красноградського району, пожежа знищила житловий будинок сім’ї Наталії. Жінка з сестрою та сином з інвалідністю опинилися просто неба та завдяки тісній співпраці волонтерів Красноградської організації Товариства Червоного Хреста України та Наталинського сільського голови Олени Третяк, очільниці Служби у справах дітей Наталії Таран, одразу організовано підтримку та соціальний супровід цієї сім’ї, яка до того ж знаходиться в складних життєвих обставинах, аби спільним зусиллями допомогти родині подолати це нещастя. До підтримки долучилися також небайдужі люди Сахновщини, Полтави, Харкова, студенти Красноградського медичного фахового коледжу. Сім’я тимчасово перебувала у дитячому відділенні Красноградської центральної районної лікарні, поки вирішилось питання з помешканням для проживання родини.
Червоний Хрест України – завжди поруч! Наші волонтери та співробітники не залишаються осторонь та усіма силами і засобами допомагають тим, хто найбільше цього потребує.

Share this post