На Закарпатті отримали вакцину від сказу

На Закарпатті отримали вакцину від сказу

 Сьогодні Закарпатська обласна організація Товариства Червоного Хреста України отримала вакцину Verorab, яку застосовують при лікуванні травм із підозрою на зараження Lyssa. Передача відбулася на Українсько-Угорському кордоні контрольно-пропускному пункті “Тиса”. Участь брали: Іштван Петрушка, заступник Голови обласної державної адміністрації, Анатолій Пшеничний, директор департаменту охорони здоров’я, Йожеф Бугайло, консул Генерального консульства в місті Ужгород, Іванна Сабо, Голови Закарпатської обласної організації Товариства Червоного Хреста.
На прохання Закарпатської обласної державної адміністрації за рішенням уряду Угорщини та Національного центру охорони здоров’я передано дві тисячі доз вакцини проти сказу на суму 22,9 мільйонів форинтів. Вакцина закуплена в рамках угорської національної програми з імунізації дітей Закарпаття на 2017-2021 роки.
Закарпатська обласна організація Товариства Червоного Хреста України, як партнер департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, в черговий раз допомогла з прийомом, розмитненням та передачею безкоштовно вакцини в КНП “Обласна клінічна інфекційна лікарня” Закарпатської обласної ради для подальшого її розподілу на медичні заклади області.

Share this post