Червоний Хрест України та ТОВ «Докрадар» підписали меморандум про співпрацю

Червоний Хрест України та ТОВ «Докрадар» підписали меморандум про співпрацю

Сьогодні, 25 січня Товариство Червоного Хреста України (ТЧХУ) та ТОВ «Докрадар» підписали меморандум про співпрацю. Згідно з документом, передбачаються спільні дії при реагуванні на надзвичайні ситуації і наданні домедичної та екстреної медичної допомоги постраждалим особам, використовуючи інформаційні технології та IT-програми, зокрема програмних продуктів ТМ «DocRadar».

Співпраця відбуватиметься за такими напрямами:

  •  інформування населення щодо можливостей виклику медичних фахівців та служб екстреної допомоги;
  •  розробка механізмів реагування на надзвичайні ситуації;
  • залучення Загонів швидкого реагування Товариства Червоного Хреста України у наданні першої допомоги постраждалим під час кризових подій.

При будь-якій надзвичайній ситуації дуже важливе своєчасне прибуття спеціаліста з першої допомоги чи першої медичної допомоги до місця події, оскільки це може врятувати життя людини. І завдяки використанню новітніх технологій, знайти спеціаліста який може вчасно надати допомогу стане простіше і швидше. Тому Товариство Червоного Хреста України, як провідний лідер навчання населення навичкам надання першої допомоги і ТОВ «Докрадар», засновник мобільного додатку з реагування на надзвичайні ситуації «DocRadar», розпочинають плідну співпрацю.

«Загони швидкого реагування Червоного Хреста України завжди в епіцентрі: як під час нещасного випадку так і масштабних стихійних лих. Вони проходять спеціальну підготовку, аби правильно і своєчасно надавати першу допомогу постраждалим. Ми раді, що наша організація може поділитися досвідом у реагуванні на надзвичайні ситуації та долучитися до проєкту «DocRadar», аби разом турбуватися про безпеку і здоров’я людей», – зазначив Микола Поліщук, в.о. президента  Національного комітету Товариства Червоного Хреста України.

«Інноваційний, сучасний, український ІТ-продукт DocRadar, був створений і спрямований на допомогу людям.  Ми розуміємо, що в критичних ситуаціях навіть хвилини є вирішальними для порятунку життя людини. Наявність у мобільному додатку безкоштовного сервісу «Екстрений виклик» з геолокацією постраждалого дає змогу рятувальникам оперативно відреагувати і якнайшвидше надати допомогу. Саме така соціальна функція й утворила наше головне гасло: DocRadar  – Допомагає жити!  І в цій роботі DocRadar-у на благо звичайних людей, ми бачимо Товариство Червоного Хреста України своїм надійним партнером», – зазначив Олег Мусій, медичний директор ТОВ DocRadar.

Share this post