На Луганщині пройшов тренінг про основні прийоми порятунку постраждалих на водних об’єктах

На Луганщині пройшов тренінг про основні прийоми порятунку постраждалих на водних об’єктах

Як тільки з’являються морози, популярним місцем відпочинку для дітлахів, дорослих та рибалок стають відкриті водойми. Але необхідно пам’ятати, що крига може стати небезпечним місцем.

Волонтери Товариства Червоного Хреста України регулярно проходять навчання з порятунку постраждалих у різних кризових ситуаціях, аби завжди бути напоготові у разі потреби допомагати людям.

Так, в м.Рубіжне, Луганської області, нещодавно відбувся тренінг для близько 50 рятувальників з метою відпрацювання основних прийомів порятунку постраждалих на водних об’єктах. Співробітники рятувально-водолазної служби, аварійно-рятувального загону, міської державної пожежно-рятувальної частини №13, міського управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій, станції швидкої допомоги правового цивільного захисту та волонтери Рубіжанської міської організації Товариства Червоного Хреста України освоювали і закріплювали навички надання першої допомоги у зимовий період та методи самопорятунку з ополонки. Тренінг був проведений на міському озері «Пісочне» із залученням групи водолазів.

Після проведених рятувальних заходів всі учасники на манекенах відпрацьовували техніку проведення реанімаційних заходів при утопленні, проведення непрямого масажу серця і штучного дихання для дорослих і дітей.

Share this post