Червоний Хрест України та Мінветеранів провели спільну зустріч щодо розширення співпраці

Червоний Хрест України та Мінветеранів провели спільну зустріч щодо розширення співпраці

Мінветеранів зацікавлене у широкому залученні ветеранської спільноти до проєктів Товариства Червоного Хреста України, зокрема, щодо проходження тренінгів з реагування на надзвичайні ситуації, надання першої та психологічної допомоги.

Міністерка у справах ветеранів Юлія Лапутіна, пояснила, що враховуючи децентралізацію зростає роль органів місцевого самоврядування, тому залучення ветеранів до громадської діяльності дозволить їм бути активними членами суспільства і дасть поштовх у розвитку країни в цілому. У свою чергу, директор Національного комітету Товариства Червоного Хреста України Максим Доценко зазначив, що залучення представників Товариства до засідань оперативного штабу Мінветеранів по боротьбі з коронавірусом дало можливість оперативно реагувати та вчасно надавати необхідну допомогу ветеранам і родинам загиблих, які її потребують. Він також наголосив, що Товариство Червоного Хреста України готове розширити співпрацю, зокрема, щодо популяризації принципів гуманності й волонтерської діяльності.

Нагадаємо, співпраця щодо надання допомоги ветеранам війни та членам сімей загиблих здійснюється відповідно до підписаного Меморандуму між Міністерством у справах ветеранів і Товариством Червоного Хреста України.

Share this post