Червоний Хрест України передав обладнання для добровільних пожежних команд

Червоний Хрест України передав обладнання для добровільних пожежних команд

На території Національного складу Товариства Червоного Хреста України відбулася офіційна передача протипожежного обладнання та засобів індивідуального захисту від COVID-19 для 13 об’єднаних територіальних громад Тернопільської, Чернігівської, Чернівецької, Харківської, Рівненської областей, зокрема, добровільних пожежних команд.

Вчора добровольці отримали спеціальний захисний одяг, шоломи, пожежне взуття, діодові ліхтарики, медичні сумки, рукавиці, захисні окуляри, маски тощо. Спеціальне обладнання було придбане як частина польської допомоги та за ініціативи Асоціації добровольчих пожежних команд Польщі в рамках програми «ULEAD з Європою», партнером в якій виступає ДСНС України щодо навчання та підвищення потенціалу з реагування на надзвичайні ситуації на рівні громад.

Заступник Посла Республіки Польща в Україні Міхаїл Гергонь наголосив на важливості практичної допомоги – на рівні з обміном досвідом:

«Польща високо оцінює хорошу співпрацю з ДСНС, добровільними пожежниками та Українським Червоним Хрестом. Крім того, ми не вперше закупляємо пожежне обладнання, і цьогоріч допомога Польщі перевищує 65 тисяч євро. Ще рaз дякую партнерам за допомогу та ефективну роботу».

В свою чергу Товариство Червоного Хреста України забезпечило процеси отримання та визнання вантажу гуманітарним, а також розмитнення і передачу обладнання до громади.

«Ми розуміємо всю важливість підтримки розвитку громад, особливо в сфері безпеки та цивільного захисту, тому зробили все можливе, щоб ця допомога своєчасно дісталася до добровільних пожежних команд», – зазначив генеральний директор Товариства Червоного Хреста України Максим Доценко.

Детальніше можна ознайомитися у відео сюжеті MNS GOV.UA

 

Share this post