У столиці ЗШР чергує в епіцентрі масштабної акції «Save ФОП»

У столиці ЗШР чергує в епіцентрі масштабної акції «Save ФОП»

Вже другий день поспіль волонтери Загонe швидкого реагування Товариства Червоного Хреста України чергують у столиці, де мітингують тисячі ФОП, та надають першу допомогу тим, хто її потребує.
Вчора на головній площі Києва понад 3 тисячі фізичних осіб-підприємців вийшли з масштабною акцією «Save ФОП». Між протестувальниками і представниками поліції сталися сутички.
Загони швидкого реагування Товариства Червоного Хреста України оперативно прибули на місце події у повному оснащенні. 10 волонтерів з одним автомобілем, необхідним обладнанням та засобами надання допомоги розпочали свої чергування в епіцентрі події. Лише за вчорашній день волонтери надали допомогу 13 постраждалим, 4 з яких – перебували у тяжкому стані.
Сьогодні волонтери продовжують моніторити ситуацію та допомагати постраждалим на місці.
Звертаємо вашу увагу, на акції протесту є мітингувальники, які неправомірно використовують символіку червоного хреста.
Нагадуємо, символ червоного хреста на білому тлі належить виключно Міжнародному руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, частиною якого є і Товариство Червоного Хреста України. Ця емблема використовується з метою надання допомоги і захисту. Згідно закону України «Про символіку Червоного Хреста, Червоного Півмісяця, Червоного Кристала в Україні» тільки представники Товариства Червоного Хреста України, які мають відповідні посвідчення, мають право використовувати емблему червоного хреста.

Share this post