Волонтери Червоного Хреста України отримали нагороди Ради національної безпеки і оборони України

Волонтери Червоного Хреста України отримали нагороди Ради національної безпеки і оборони України

27 волонтерів Товариства Червоного Хреста України отримали нагороди: медалі «Відзнака Ради національної безпеки і оборони України» та почесні грамоти – за активну громадянську позицію, активне долучення до формування національної безпеки, розвитку волонтерського руху, самовіддану благодійну та гуманітарну діяльність.

«Волонтери – це герої, які є невід’ємною частиною будь-якої гуманітарної організації. Вже понад сто років завдяки їхній ефективній роботі Товариство Червоного Хреста України надає допомогу людям, які цього потребують, зокрема і під час реагування на надзвичайні ситуації. Щиро вдячний нашим волонтерам за віддану працю та радий, що тепер ми маємо можливість допомагати людям за підтримки держави», – зазначив генеральний директор Товариства Червоного Хреста України Максим Доценко.

Нагадаємо, Товариство Червоного Хреста України розпочало спільну координацію діяльності з Апаратом Ради та Уповноваженого Президента з волонтерської діяльності. Дана співпраця направлена на захист національної безпеки, дотримання прав і свобод людини, своєчасного надання допомоги тим, хто її потребує, а також проведення інформаційно-просвітницької роботи з населенням з метою підвищення знань щодо дій у разі виникнення загрози для життя та здоров’я.

На заході також був присутній представник Ради національної безпеки та оборони України.

«Велика спільнота волонтерів Червоного Хреста України – це успішний приклад самоорганізації суспільства. Цей рік приніс нам цілу низку надзвичайних ситуацій – серед яких і повені на Прикарпатті, і пожежі на Луганщині, і звісно, COVID-19. Ми бачимо ефективну та самовіддану роботу волонтерів Червоного Хреста у кожному з цих напрямків», – зауважив заступник Секретаря Ради національної безпеки та оборони України Олексій Соловйов.

Під час нагородження Уповноважена Президента з волонтерської діяльності Наталія Пушкарьова також акцентувала увагу на професіоналізмі волонтерів.

«Дякую вам за те, що робите свою справу тихо та впевнено – за ваш вагомий внесок у розвиток волонтерства в Україні», – зазначила Наталія Пушкарьова.

 

Share this post