Червоний Хрест провів ювілейну Національну волонтерську асамблею

Червоний Хрест провів ювілейну Національну волонтерську асамблею

Товариство Червоного Хреста України вперше в історії провів Національну волонтерську асамблею онлайн!

Ювілейна Х Асамблея, не зважаючи на пандемію COVID-19, об’єднала 60 представників різних напрямів діяльності Товариства з усіх регіонів країни. Завітали на онлайн-зустріч і наші почесні гості: Батіст Ролль, координатор зі співробітництва Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні, представник Палестинського Червоного Півмісяця Надім Авада (Голова молодіжного департаменту), тренер з Міжнародного гуманітарного права Віра Мельник, фахівець з Концепції більш безпечного доступу Юрій Ткаченко, засновник і керівник програми “Будуємо Україну Разом” Юрій Дідула, керівник проектів Української академії лідерства Євген Морозов і представник громадської організації «Гендер-Z” Тіна Собко. Привітали волонтерів також координатор Данського Червоного Хреста в Україні Антуан Терр’єн та голова офісу Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця в Україні Гіоргі Гігіберія.

Натхненні та завзяті учасники протягом 3 днів, разом із досвідченими тренерами, додатково ознайомились з такими напрямами: волонтерський менеджмент, гендерна проблематика, міжнародне гуманітарне право, основи методології першої допомоги, методи психосоціальної підтримки, у тому числі під час пандемії.

«Національна асамблея — традиційна зустріч волонтерів з усієї України. Це не тільки можливість розвитку, вдосконалення волонтерів, обмін їх досвіду та розширення колу знайомств, а
ще й мотивація і підтримка, яка так необхідна у цей нелегкий час. Ми раді, що нам вдалося її організувати напередодні Міжнародного дня волонтера, щоб висловити ще раз вдячність всім, хто зараз допомагає людям! Адже наша організація була б не можливою без волонтерів!», – зазначив Максим Доценко, генеральний директор Національного комітету Товариства Червоного Хреста України.
Також він поділився з волонтерами про основний вектор у діяльності Товариства найближчим часом.

Традиційно на Асмаблеї були висвітлені результати волонтерської діяльності за 2020 рік, який представляла Комісія з питань розвитку волонтерства та молоді Товариства.

Одним з нелегких завдань онлайн формату проведення Асамблеї стало проведення виборів у нову Комісію та її радників. У цьому організації допомогли наші друзі – Володимир Вишняков і Олег Комарницький, а також ДП «Державний науково-дослідний інститут автоматизованих систем у будівництві», які забезпечили проведення виборів за допомогою транспарентної, контрольованої системи, де кожен з користувачів Інтернету може перевірити точність і коректність результату голосування. Тому голосування було прозорим і новообраними членами Комісії з питань розвитку волонтерства та молоді Товариства стали: Голова – Олена Мельник (Дніпропетровська обл.), Лідер Західного регіонального об’єднання – Михайло Новосад (Львівська обл.), Центрально-Західного – Анна Войтович (Вінницька обл.), Центрального – Владислав Пивовар (Житомирська обл.), Східного – Максим Аксьонов (м. Київ), Південного – Олена Лук’янченко (Київська обл.). Допомагати в роботі Комісії будуть радники: Марія Родіонова, Костянтин Мельник, Андрій Скороход.

За керівництвом вже нової Комісії волонтери Червоного Хреста зі всіх областей України склали план своєї діяльності на 2021 рік.

Ми дякуємо всім, хто долучився до реалізації онлайн-асамблеї, тренерам та гостям за переданий досвід, а також всім учасникам, які активно долучилися до плідної роботи.

Бажаємо всім не тільки втілювати на практиці нові знання, але й передавати далі набутий досвід.

Share this post