Міжнародний день волонтера 2020

Міжнародний день волонтера 2020

2020 рік став винятковим роком у волонтерстві. Незважаючи на труднощі, які виникають через пандемію COVID-19, волонтери Міжнародного руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця у різних куточках світу все одно невпинно продовжують допомагати людям.

Цього року сотні тисяч людей по всьому світу приєдналися до Національних Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, щоб разом допомагати у боротьбі з COVID-19. Десятки мільйонів людей світу вже отримали важливу гуманітарну допомогу від червонохрестовців: продуктові, гігієнічні психосоціальні набори, засоби індивідуального захисту тощо. Але є частини волонтерської діяльності, яка залишається непомітною на перший погляд, але дуже важливою для вразливих верств населення: увага, добре слово, підтримка у телефонному режимі чи онлайн для тих, хто перебуває на самоізоляції.

Волонтери не тільки справляються з складними проблемами, пов’язаними з пандемією, але й одночасно реагують на інші надзвичайні ситуації: стихійні лиха, збройні конфлікти, місцеві кризові ситуації і т.д. Вони щодня докладають зусилля, аби робити цей світ кращим, світлим і добрим!

У Міжнародний день волонтерів, як і завжди, ми висловлюємо велику вдячність всім волонтерам Товариства Червоного Хреста України та інших Національних товариств за вашу відкритість, щирість, людяність та добрі серця.
Ви – світло, для тих, хто опинився у біді, хто вже зневірився у майбутньому, хто потрапив у складні життєві обставини, або постраждав від збройного конфлікту чи стихійного лиха. Ви щодня проявляєте мужність, відвагу, турботу та милосердя, аби докладати всіх зусиль, щоб підтримати тих, хто потребує допомоги найбільше! Внесок кожного з вас, незалежно наскільки він великий чи маленький, має величезне значення.

Ми пишаємося вами!

Share this post