Червоний Хрест розпочинає спільну координацію діяльності з Апаратом РНБО

Червоний Хрест розпочинає спільну координацію діяльності з Апаратом РНБО

Товариство Червоного Хреста України розпочинає спільну координацію діяльності з Апаратом Ради національної безпеки і оборони України  разом з Уповноваженою Президента з волонтерської діяльності.
 
Метою такої співпраці є консолідація спільних зусиль, спрямованих на захист національної безпеки, реалізації заходів, націлених на дотримання прав людини і основоположних свобод, своєчасного надання допомоги тим, хто її потребує, а також проведення інформаційно-просвітницької роботи з населенням з метою підвищення знань щодо дій у разі виникнення загрози для життя та здоров’я.
 
Узгодженість спільних дій Апарату Ради національної безпеки і оборони України (РНБО України), Уповноваженої Президента України з питань волонтерської діяльності та Товариства Червоного Хреста України буде сприяти вирішенню не лише важливих гуманітарних питань, але й захисту національних інтересів України, адже цього року Україна, окрім виснажливого для людей збройного конфлікту на Сході, отримала нові виклики: пандемія коронавірусної хвороби (COVID-19) та численні масштабні катастрофи, стихійні лиха та надзвичайні ситуації у різних областях України. Внаслідок чого десятки тисяч людей опиняються просто неба, без життєво важливих і необхідних речей, потребуючи додаткової підтримки та почуття захищеності.
 
«Червоний Хрест, як найбільша в країні гуманітарна організація, не залишається осторонь й усіма можливими способами підтримує тих, хто опинився у біді. Спільна координація з Уповноваженою Президента України з питань волонтерської діяльності та з Апаратом Ради національної безпеки України забезпечить нові можливості для допомоги найуразливішим верствам населення, які постраждали від збройного конфлікту, пандемії чи стихійних лих», – зазначив генеральний директор Національного комітету Товариства Червоного Хреста України Максим Доценко.
 
Зазначимо, одним з важливих напрямків діяльності Товариства Червоного Хреста України є допомога державним медичним установам у подоланні коронавірусної інфекції. Зокрема, забезпечення медичних установ обладнанням та засобами індивідуального захисту, що є вкрай необхідним для захисту лікарів, які опинились на «передовій» у боротьбі з COVID-19.

Share this post