Допомога безхатька та ромам у Одеській області

Допомога безхатька та ромам у Одеській області

Спільними зусиллями ми допомагаємо тим, хто у часи пандемії найбільше потребує нашої підтримки. Тому частиною проєкту Товариства Червоного Хреста України у боротьбі з COVID-19 разом з Данським Червоним Хрестом є допомога найуразливішим верстам населення.

Для того, щоб допомогти безхатькам, ми об’єдналися з Одеським центром реінтеграції осіб без визначено місця проживання та передали 150 гігієнічних наборів. Вони будуть розподілені тим людям, які приходять до пункту отримання загальних послуг у центрі: від медичної допомоги до можливості скористатися гігієнічними послугами.

Крім того, у Одеській області Червоний Хрест України співпрацює з громадською організацією “Правозахисний ромський центр”. За їх сприяння 450 сімей із спільнот ромів отримають гігієнічні набори, а 30 дитячих наборів з психосоціальної підтримки поїдуть до ромських родин з малечею. Налагоджена співпраця та передача наборів була б неможливою без допомоги Миколаївської обласної організації Товариства Червоного Хреста України.

Також Червоний Хрест України готує інформаційну підтримку про коронавірус, розроблюючи спеціальні корисні матеріали для найуразливіших верст населення, залучаючи безпосередньо їх в опитування про вплив пандемії COVID-19.

Гуртуючись ми можемо більше!

 

Share this post