Президент МКЧХ розпочав будівництво лікарні на Донбасі

Президент МКЧХ розпочав будівництво лікарні на Донбасі

Президент Міжнародного Комітету Червоного Хреста Петер Маурер в рамках тижневого візиту в Україну відвідав Донбас разом з генеральним директором Національного комітету Товариства Червоного Хреста України Максим Доценко та заступницею міністра охорони здоров’я України Іриною Микичак.
 
Під час візиту Петер Маурер заклав камінь на місці будівництва першого відділення невідкладної медичної допомоги в Бахмуті. Будівництво медичного закладу вкрай необхідне, оскільки збройний конфлікт на Сході країни негативно впливає на всі сфери життя людей, їх життєдіяльність та здоров’я. В той же час, надання якісної і своєчасної медичної допомоги – один з важливих елементів гуманітарної допомоги під час збройних конфліктів.
 
Наразі розпочато будівництво лікарні невідкладної допомоги для лікування людей із травмами, отриманими унаслідок бойових дій та у критичних випадках. Саме такий медичний заклад зможе забезпечити надання кваліфікованої міждисциплінарної екстреної допомоги.
 
Робота відділення буде організована за принципом мультидисциплінарної команди, яка складатиметься з лікарів-анестезіологів, лікарів-терапевтів та вузьких фахівців, з можливістю проведення комп’ютерної томографії, рентгенологічної, ультразвукової, лабораторної діагностики в режимі 24/7.
 
У відділенні працюватиме 17 медпрацівників, у тому числі 6 лікарів та 8 осіб середнього медичного персоналу.
 
Загальна вартість спорудження, матеріалів і навчання сягає 3,5 мільйонів швейцарських франків.

Share this post