“Дякуючи Червоному Хресту я почала себе відчувати потрібною”, – розповідає підопічна патронажної служби ТЧХУ

“Дякуючи Червоному Хресту я почала себе відчувати потрібною”, – розповідає підопічна патронажної служби ТЧХУ

“Дякуючи Червоному Хресту я почала себе відчувати потрібною. Велике щастя, що ви є і допомагаєте людям літнього віку!”
Патронажна служба Червоного Хреста України вже близько двох років піклується про Тамару Олександрівну. 77-річна жінка давно вже проживає у Авдіївці сама. Через ослаблене здоров’я жінці дуже важко доглядати за своїм господарством і собою. У час спалаху коронавірусної інфекції ситуація погіршилася. Підтримку жінка отримує від патронажних сестер Донецької обласної організації Товариства Червоного Хреста України.
“Дитинство і юність проходили весело, але з певними труднощами: у сім’ї нас було троє, батька не було і матуся нас виховувала сама, – ділиться своєю історією Тамара. –
Роки йшли. Я здобула освіту, вийшла заміж і народила двох прекрасних синів. У нас була велика і щаслива родина”.
На долю жінки випало не одне випробування – з життя почали йти рідні та близькі люди. Спочатку померла мати, потім чоловік, а згодом – молодший син. Старший син на той час був вже одружений і з сім’єю мешкав за кордоном.
“Ось так я і залишилась на самоті, – з сльозами на очах продовжує розповідати Тамара Олександрівна. – Здоров’я з роками все більше почало турбувати, важко стало виходити на вулицю, ходити до магазину, аптеки та доглядати за будинком і собою. Іноді допомагали сусіди. Згодом я дізналася, що у Червоному Хресті є патронажна служба, котра допомагає таким, як я – самотньо мешкаючим людям похилого віку. Подала заяву у Червоний Хрест м.Авдіївки і до мене почала приходити патронажна сестра Алла. Жінка добра, ввічлива, допомагає мені у хатніх справах, готує їжу, купує продукти та ліки.
Дякуючи Червоному Хресту я почала себе відчувати комусь потрібною! Це велике щастя, що ви є! Дуже дякую всій команді Патронажної служби Товариства Червоного Хреста України за ті зусилля, які ви докладаєте для допомоги самотнім літнім людям”.
Нагадаємо, що патронажна служба Червоного Хреста України здійснює догляд та соціально-побутове обслуговування самотніх непрацездатних громадян похилого віку, людей з інвалідністю, ветеранів війни та праці ще з 1961 року. Незважаючи на припинення централізованого державного фінансування патронажної служби, Товариство продовжує розвивати діяльність Служби за підтримки партнерів і кошти місцевих бюджетів.

Share this post