ТЧХУ у співпраці з ЗСУ взяло участь у проєкті психологічної реабілітації військовослужбовців

ТЧХУ у співпраці з ЗСУ взяло участь у проєкті психологічної реабілітації військовослужбовців

Товариство Червоного Хреста України (ТЧХУ) долучилося до проєкту психологічної реабілітації військовослужбовців Збройних Сил України (ЗСУ), які виконували завдання з пошуку зниклих безвісти, транспортування тіл загиблих військовослужбовців у складі пошукової групи в рамках проєкту ЗСУ «ЕВАКУАЦІЯ 200».

Реабілітація військовослужбовців проводилась в республіці Польща. Товариство надало допомогу у перевезенні військовослужбовців та їх родин на підставі підписаного Меморандуму про взаєморозуміння і співробітництво між ТЧХУ та Управлінням цивільно-військового співробітництва Генерального штабу ЗСУ.

«Психосоціальна підтримка для військовослужбовців вкрай важлива, оскільки вона допомагає адаптуватися після пережитих подій. Червоний Хрест України робить все можливе щоб поліпшити життя найуразливіших осіб, які постраждали внаслідок збройного конфлікту в Україні», – зазначив Максим Доценко, генеральний директор Національного комітету Товариства Червоного Хреста України.

Проєкт започаткований у 2019 році за ініціативи Посольства України у Польщі, Почесного консула України в Тарнуві та Управлінні цивільно-військового співробітництва Генерального штабу Збройних Сил України.

Завдяки проєкту вже другий рік поспіль військовослужбовці Збройних Сил України, які виконували завдання з пошуку зниклих безвісти, в рамках реалізації гуманітарного проєкту Збройних Сил України «ЕВАКУАЦІЯ 200»,  змогли пройти реабілітацію та провести час з родинами.

Share this post