Важлива інформація

Важлива інформація

Червоний Хрест України не підтримує політичні партії та не проводить агітаційну передвиборну кампанію. Будь-яке використання символіки Товариства Червоного Хреста України під час виборчого процесу є порушенням!
Червоний Хрест України є неупередженою, нейтральною та незалежною організацією, цілі й завдання якої мають виключно гуманітарний характер і полягають в тому, щоб надавати допомогу людям, які найбільше цього потребують.

Місія Товариства Червоного Хреста України – захистити життя людини, попередити та полегшити людські страждання під час збройних конфліктів, стихійного лиха, катастроф та аварій, надати допомогу органам охорони здоров’я, сприяти органам державної влади України у їхній діяльності в гуманітарній сфері. Діяльність Червоного Хреста базується на сімох основоположних принципах Міжнародного руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця: гуманність, нейтральність, незалежність, добровільність, неупередженість, єдиність, універсальність.

Звертаємо вашу увагу, що саме принцип нейтральності характеризує, що Міжнародний рух Червоного Хреста і Червоного Півмісяця не може приймати будь-яку сторону у збройних конфліктах і вступати в суперечки політичного, расового, релігійного або ідеологічного характеру. Рух лише намагається полегшувати страждання людей.

У разі порушення основних принципів діяльності Товариства Червоного Хреста України просимо повідомити нас надіславши лист на е-mail: national@redcross.org

Або звернувшись на офіційну сторінку в соціальній мережі https://www.facebook.com/RedCrossUkraine/

Червоний Хрест – відкрита і прозора організація!

Share this post