Червоний Хрест України вперше провів для капеланів семінар з Міжнародного гуманітарного права

Червоний Хрест України вперше провів для капеланів семінар з Міжнародного гуманітарного права

У столиці першого та другого жовтня Товариство Червоного Хреста України вперше провло семінар з Міжнародного гуманітарного права (МГП) для капеланів, які приїхали з різних регіонів України. Капелани – військові священники, які здійснюють свою діяльність спрямовану на забезпечення реалізації права на свободу віросповідання та задоволення релігійних потреб різних військових формувань. Вони майже увесь час знаходяться на передовій, на сході України, де відбувається збройний конфлікт. Саме тому, для них важливо знати основи МГП, головна мета якого полягає в гуманізації ведення військових дій та полегшення страждань жертв війни.

Червоний Хрест був ініціатором створення та прийняття всесвітньо відомих Женевських Конвенцій та Додаткових протоколів, що вважаються основним інструментом МГП. Наразі, Товариство активно бере участь у навчанні та розповсюджені норм Міжнародного гуманітарного права.

Ми дуже раді поділитися цінними знаннями з представниками Духовного Управління Військового Священства Української Євангельської Церкви, Православної Церкви України, Української Греко-Католицької Церкви та Збройних Сил України. У семінарі взяли участь 23 капелани. Основну частину сесії проводили не лише представники Червоного Хреста України, але й радник Президента Товариства Червоного Хреста України з міжнародного гуманітарного права, завідувач кафедри міжнародного права та порівняльного правознавства Національного авіаційного університету Тимур Короткий і наш гість, фахівець з міжнародного права, Постійний Представник Президента України в Автономній Республіці Крим Антон Кориневич.

Даний захід став початком дружніх взаємовідносин та налагодження подальшої співпраці між Товариством Червоного Хреста України і військовими священниками.

 

Share this post