Допомога в гасінні пожеж на Луганщині

Допомога в гасінні пожеж на Луганщині

Загін швидкого реагування Луганської обласної організації Червоного Хреста вже добу допомагає рятувальникам ДСНС України подолати наслідки лісових пожеж, що розгорнулися через сильні пориви вітру у Новоайдарському, Старобільському та Станично-Луганському районах Луганської області.

30 вересня на Луганщині розпочалися масштабні лісові пожежі, які захопили полум’ям 9,3 тис. гектарів лісових масивів. 120 осіб вже евакуйовано, госпіталізовано 9 людей. Триває гасіння осередків пожежі.

14 червонохрестовців допомагають евакуйованим мешканцям у пунктах тимчасового розміщення, які розбили з рятувальниками у місцевих школах Сєвєродонецьку. Для уникнення поширення коронавірусної інфекції в епіцентрі надання допомоги і ліквідації пожеж, волонтери передали 2 000 захисних масок, 1 000 рукавичок і 30 літрів антисептика. Також Червоний Хрест регулярно проводить моніторинг потреб й першочергового забезпечення постраждалих необхідними речами. Робота проводяться у цілодобовому режимі і координується зі штабом з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

Сьогодні планується ротація волонтерів у школах та подальший моніторинг потреб, як постраждалих, так і представників рятувальних служб. На поміч волонтерам долучилася вся Луганська обласна організація Товариства Червоного Хреста України.

Share this post