Червоний Хрест України завершив навчання Rapid Trident — 2020

Червоний Хрест України завершив навчання Rapid Trident — 2020

На Львівщині завершились наймасштабніші в Україні міжнародні військові навчання Rapid Trident — 2020 («Стрімкий Тризуб — 2020») за участю Червоного Хреста України.

Двадцять представників Червоного Хреста України, серед яких волонтери та співробітники, навчалися оперативному реагуванню на надзвичайні ситуації, зокрема під час окупації. Вони були задіяні не лише в наметовому таборі (розгорнули 23 намети) надаючи необхідну допомогу, але й проводили роботу з цивільним населенням. Також один із представників Червоного Хреста відпрацював навики взаємодії з військовими формуваннями та міжнародними партнерами в навчальному штабі Rapid Trident — 2020.

Навчання проходили відразу в двох країнах – частина його учасників перебувала у польському Любліні, де розташовувався штаб багатонаціональної Литовсько-польсько-української бригади. Інші учасники навчалися на Львівщині на базі Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Загалом до заходу долучились близько 4000 учасників з України, США, Німеччини, Данії, Румунії, Литви, Польщі, Канади та Великої Британії.

Проте, особливістю цьогорічного навчання стало ширше залучення Червоного Хреста України до проведення гуманітарних місій.

«Червоний Хрест України вже понад сто років допомагає постраждалим незалежно від сторони конфлікту, поглядів та переконань. Для нас важливо вдосконалювати навики та відпрацьовувати спільні дії у складі миротворчих коаліційних сил. Завдяки участі у навчанні Rapid Trident наші волонтери та співробітники перейняли надзвичайно цінний досвід, який необхідний для виконання спільних гуманітарних місій», – зазначив Максим Доценко, генеральний директор Національного комітету Товариства Червоного Хреста України.

Детальніше дивіться у відео за посиланням – https://bit.ly/331RlVn

Share this post