Участь в навчаннях Rapid Trident

Участь в навчаннях Rapid Trident

Волонтери та співробітники Червоного Хреста України вже протягом чотирьох днів відпрацьовують свої навички в українсько-американських навчаннях із залученням військ Rapid Trident — 2020 («Стрімкий Тризуб — 2020»).
Сьогодні двадцять представників Червоного Хреста України, серед яких волонтери та співробітники, навчалися оперативному реагуванню на надзвичайні ситуації, зокрема під час окупації. За сценарієм вони були задіяними не лише у наметовому таборі, надаючи необхідну допомогу, але й проводили роботу з цивільним населенням. А один із представників Червоного Хреста відпрацював навички взаємодії з військовими формуваннями та міжнародними партнерами в навчальному штабі Rapid Trident — 2020.

Також сьогодні у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ ім. П. Сагайдачного відбулася прес-конференція, на якій були присутніми: генеральний директор Національного комітету Товариства Червоного Хреста України Максим Доценко, тимчасово виконуючий обов’язки заступника командувача Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-майор Олександр Голоднюк, командувач Національної гвардії України генерал-полковник Микола Балан, бригадний генерал армії США Джозеф Папенфуз, заступник начальника Державної Прикордонної Служби України генерал-майор Сергій Сердюк, військові аташе європейських країн, представники органів державної влади.

Нагадаємо, на Львівщині проходять наймасштабніші в Україні міжнародні військові навчання Rapid Trident — 2020 («Стрімкий Тризуб — 2020»), в яких вже другий рік поспіль бере участь Червоний Хрест України. Особливістю цьогорічного навчання стало ширше залучення Червоного Хреста України до проведення гуманітарних місій в межах сценарію.

Rapid Trident – 2020 проходить відразу у двох країнах: частина його учасників перебуває у польському Любліні, де розташований штаб багатонаціональної Литовсько-польсько-української бригади, інші учасники навчаються на Львівщині. Загалом до заходу долучились 4000 учасників з України, США, Німеччини, Данії, Румунії, Литви, Польщі, Канади та Великої Британії.

Share this post