Червоний Хрест України передав Мінветеранів ранці з шкільним приладдям для дітей загиблих захисників України

Червоний Хрест України передав Мінветеранів ранці з шкільним приладдям для дітей загиблих захисників України

Допомогти дітям вдалося завдяки благодійній акції «Портфелик надії», яку ініціювали Товариство Червоного Хреста України та ROZETKA. Мета всеукраїнської благодійної акції – допомогти дітям із сімей, що опинилися в складних життєвих обставинах.

Найближчим часом 55 ранців з шкільними наборами передадуть родинам загиблих захисників України. Cьогодні заступник міністра у справах ветеранів Олексій Ілляшенко та генеральний директор Національного комітету Товариства Червоного Хреста України Максим Доценко вручили їх декільком родинам з Києва.

«В кожного з вас своя історія, але усіх нас об’єднує один біль, біль втрати. Ваші близькі, наші вірні Захисники України ціною власного життя і благополуччя своїх рідних відстояли незалежність і майбутнє країни. Знаємо, що на вас нині подвійна відповідальність – виховати і вивчити самостійно діточок. 6 місяців тому ми об’єднали зусилля з Товариством Червоного Хреста України і розпочали спільно працювати над вирішенням проблем ветеранів. А сьогодні маємо можливість передати ранці з шкільним приладдям для 55-х дітей з родин загиблих захисників України», – зазначив Олексій Ілляшенко.

В свою чергу генеральний директор Національного комітету Товариства Червоного Хреста України Максим Доценко додав:

«Сьогодні ми передаємо лише частину шкільних ранців, які вдалося зібрати завдяки благодійній акції з ROZETKA. Місія Червоного Хреста України – допомагати тим, хто потребує цього найбільше і ми раді підтримати дітей захисників України».

Крім того, Максим Доценко закликав ветеранів долучатися до волонтерської діяльності, тим самим поповнити лави волонтерів Червоного Хреста України.

Нагадуємо. що у  березні 2020 року Мінветеранів та Червоний Хрест України підписали Меморандум про співпрацю, в рамках якого розпочали спільно працювати над вирішенням проблем ветеранів, наданням допомоги самотнім, непрацездатним ветеранам війни та родинам загиблих і зниклих безвісті. Представник Товариства Червоного Хреста України був включений до складу Оперативного штабу Мінветернів з питань координації надання допомоги під час пандемії
коронавірусної інфекції. Наразі розпочата робота з надання психосоціальної підтримки ветеранам та розшуком зниклих безвісти.

 

Share this post