ЗШР брав участь у командно-штабному навчанні спільно з рятувальниками м.Києва

ЗШР брав участь у командно-штабному навчанні спільно з рятувальниками м.Києва

Сьогодні відбулося командно-штабне навчання рятувальних служб Києва, в якому брали участь і Загони швидкого реагування Червоного Хреста України.

Аби під чаc ліквідації надзвичайних ситуацій державні служби діяли швидко, злагоджено і командно, потрібно постійно вдосконалювати вміння та навички.

Так, сьогодні 10 волонтерів Загону швидкого реагування з рятувальниками Головного управління ДНСН України у м. Києві, Київської аварійно-рятувальної служби (КАРС), Національною поліцією, організацією «Мотохелп» та Центром медицини катастроф провели спільні навчання, на яких відпрацьовували спільні дії під час ліквідації наслідків дорожньо-транспортної пригоди, зокрема, евакуацію постраждалих при ДТП та надання їм першої допомоги.

За тактичним задумом, на ділянці дороги Р-01 біля підземного переходу автобусної зупинки відбулось зіткнення маршрутки з паливозаправником. У результаті ДТП автобус із 15-ма пасажирами перекинувся, через що постраждало 9 осіб. Із паливозаправника почало виливатись на дорогу пальне і загорілось. Існує загроза вибуху. Постраждалі пасажири самостійно не можуть вибратись із перевернутого автобуса.

Завдяки залученню спецтехніки постановка навчального процесу була максимально наближена до реалістичної події. Рятувальні служби міста відпрацьовували спільні дії щодо вивільнення постраждалих із понівеченого автобуса та ліквідації наслідків дорожньо-транспортної пригоди.

Нагадаємо, що нещодавно на базі полігону Міжрегіонального центру гуманітарного та швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС), що на Харківщині, також відбулись спільні регіональні навчання з ліквідації надзвичайних ситуацій різного характеру. У навчаннях брали участь загони швидкого реагування Харківської, Луганської, Дніпропетровської обласних організацій Товариства Червоного Хреста України, Головне управління ДСНС України у Харківській області, співробітники Національної поліції та кінологи громадського руху “Щит”.

Share this post