На Харківщині ЗШР брали участь у регіональному навчанні з ліквідації НС

На Харківщині ЗШР брали участь у регіональному навчанні з ліквідації НС

Кожна надзвичайна ситуація потребує швидкої злагодженої координації державних служб, аби своєчасно допомогти постраждалим та надати потрібну підтримку. Так, як Червоний Хрест України є складовою загальнодержавної системи реагування на надзвичайні ситуації, наші волонтери та співробітники регулярно долучаться до спільних навчань з ліквідації надзвичайних ситуацій.

Нещодавно на базі полігону Міжрегіонального центру гуманітарного та швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС), що на Харківщині, відбулись спільні регіональні навчання з ліквідації надзвичайних ситуацій різного характеру. У навчаннях брали участь загони швидкого реагування Харківської, Луганської, Дніпропетровської обласних організацій Товариства Червоного Хреста України, Головне управління ДСНС України у Харківській області, співробітники Національної поліції та кінологи громадського руху “Щит”.

Головною задачею навчання стало вдосконалення злагодженої комунікації між різними підрозділами державних служб та волонтерами у пошуках і рятуванні людей в зоні виникнення надзвичайних ситуацій. Учасники також зосереджувалися на відпрацюванні алгоритмів з надання допомоги постраждалим при масштабних дорожньо-транспортних пригодах, пошуку і рятуванні постраждалих у техногенних завалах, заблукалих у лісах людей.

Весь навчальний процес було організовано таким чином, що рятувальні роботи проводились в умовах, наближених до реальних.

Відео: Вечірні Новини

Share this post