Під стінами КМДА волонтери провели Всесвітній день надання першої допомоги

Під стінами КМДА волонтери провели Всесвітній день надання першої допомоги

 

Всесвітній день надання першої допомоги відзначають у світі кожної другої суботи вересня. Представники Товариства Червоного Херста України вирішили провести під стінами КМДА захід під назвою “Адаптація проведення тренінгів із першої допомоги під час пандемії”.

У центрі столиці зібралося понад пів сотні людей – це представники Червоно Хреста, патрульної поліції та пожежної служби. Такий захід Товариство проводить вже в третє і з кожним роком до заходу долучається все більше людей.

Представники Товариства Червоного Хреста України влаштували флешмоб з серцево-легеневої реанімації: на спеціальних манекенах волонтери синхронно під музику “реанімували” 20 манекенів. Дана демонстрація показує, що врятувати життя людині та надати першу  допомогу може кожен, а навчитися цьому дуже легко.

“Ми привертаємо увагу населення до того, що прості маніпуляції, які може зробити кожна людина, можуть врятувати саме найцінніше – це життя”, – вважає інструкторка з надання першої допомоги Олена Гребенчукова.

Всесвітній день надання першої допомоги відзначається з 2000 року в другу суботу вересня. Ініціаторами даного свята є Федерація Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця. Організатори стверджують, що готуються до цього заходу майже рік.

 

Джерело: 5.UA,

Share this post