На Донеччині пройшов черговий тренінг з підготовки до НС

На Донеччині пройшов черговий тренінг з підготовки до НС

Підготуватися до надзвичайних ситуацій здається неможливим, але завдяки тренінгам від Товариства Червоного Хреста України кожен може дізнатися потрібну інформацію та отримати практичні навички реагування у разі кризових подій.

Так, 13 серпня 2020 року в с. Миколаївка Волноваського району Донецької області відбувся тренінг з підготовки до надзвичайних ситуацій (НС), де місцеві жителі (Голова сільської ради, вчителі та фермери з добровільної пожежної дружини) вивчали методику оцінювання загрози, наявних ресурсів, вразливостей, використовували матрицю ризиків та складали схему оповіщення й план реагування на НС.

І вже через тиждень, 20 серпня, відбулися штабні практичні навчання для учасників тренінгу, темою якого стало – реагування у разі виникнення степових пожеж. У навчанні взяв участь представник ДСНС Новотроїцького Центра безпеки громадян та Голова Волноваської районної організації Товариства Червоного Хреста України, які долучилися до симуляції разом з волонтерами Загону швидкого реагування Донецької обласної організації Товариства Червоного Хреста України для відпрацювання учасниками практичних схем дій у разі НС. Нанесений грим додав реалістичності кризовим подіям та допоміг учасникам відпрацювати навички з першої допомоги. Під час навчання значну увагу приділяли також наданню першої психологічної підтримки постраждалим від НС.

Навчання проводив делегат Данського Червоного Хреста – Дмитро Русаков за участі проектної команди, які в кінці успішного навчання видали всім учасникам набори зі зниження ризиків від НС.

Заходи пройшли у рамках проекту «Зменшення вразливості щодо ризиків надзвичайних ситуацій у східній Україні», що реалізується 3Р Консорціумом, завдяки значній підтримці американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID – US Agency for International Development).

Share this post