На Донеччині пройшли штабні навчання щодо реагування населення на надзвичайні ситуації  

На Донеччині пройшли штабні навчання щодо реагування населення на надзвичайні ситуації  

В Ольгінській селищній раді Волноваського району 18-19 серпня 2020 року відбулися навчання для жителів ст.Південнодонбаська, с.Пільне і представників школи та дитячого садочку смт. Ольгінка, на яких учасники відпрацьовували послідовність дій у разі виникнення надзвичайної ситуації. До тренінгу долучився також Голова Ольгінської селищної ради. Проводити штабні навчання приїхав делегат Данського Червоного Хреста, експерт з управління надзвичайними ситуаціями – Дмитро Русаков за участі проєктної команди та волонтерів Загону швидкого реагування Донецької обласної організації Товариства Червоного Хреста України, які виконували ролі постраждалих.

Нагадаємо, що ще до початку введення карантинних заходів через COVID-19 учасники проходили теоретичну підготовку щодо дій у разі виникнення кризових ситуацій, а тепер у серпні її закріпили практично. Так учасники засвоїли методику управління надзвичайними ситуаціями, навчилися оцінювати загрозу, ресурси, уразливість, а також створили схему оповіщення разом із складанням плану підготовки і реагування на надзвичайні ситуації. Навчання супроводжувалося симуляціями, які допомогли учасникам закріпити навички першої допомоги та першої психологічної допомоги постраждалим.

Тренінг проводився у рамках проєкту «Зменшення вразливості щодо ризиків надзвичайних ситуацій у східній Україні», що реалізується 3P Consortium завдяки значній підтримці американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).

 

Share this post