У Пущі-Водиці відкрили літню школу волонтерства

У Пущі-Водиці відкрили літню школу волонтерства

У Пущі-Водиці на базі літнього табору «Лідер» відкрито літню школу волонтерства “Об’єднуємо молодь – об’єднуємо країни для формування активної громади”, де волонтери з різних країн будуть обмінюватися досвідом, навчатися надавати першу допомогу та протидіяти булінгу.

Проєкт ініційований Київською міською організацією Товариства Червоного Хреста України, який був відібраний на міському конкурсі «Громадська перспектива: прозора влада та активна громада» від Департаменту суспільних комунікацій Київської міської державної адміністрації.

Протягом п’яти днів для учасників табору проводитимуть спеціальні тренінги, семінари та інтерактивні ігри, на яких вони отримають навички надання першої допомоги у різних ситуаціях та дізнаються про психологічну допомогу, ненасильницьке спілкування, а також про принципи діяльності Товариства Червоного Хреста.

«Молодь – рушійна сила змін у суспільстві. Ми раді, що молоді люди не залишаються осторонь до потреб громад. Наразі завдання Червоного Хреста України сприяти розвитку волонтерського руху та допомогти майбутнім волонтерам отримати необхідні знання та навички», – зазначив Максим Доценко, генеральний директор Національного комітету Товариства Червоного Хреста України.

Мета проєкту – об’єднати молодь для впровадження ідей сталого розвитку столиці з урахуванням кращих світових практик, підвищити національну свідомість та соціальну відповідальність, розвити почуття гуманності та милосердя серед молоді. Проект втілює консорціум з 5 молодіжних організацій громадянського суспільства різних країн: України, Польщі, Німеччини, Румунії, Литви.

Літня школа працюватиме згідно із основними принципами Міської цільової програми «Сприяння розвитку громадянського суспільства 2020-2022» та Стратегічними напрямами розвитку Товариства Червоного Хреста України.

 

Share this post