20 опорних лікарень України отримали пральні машини від Електролюкс та Червоного Хреста

20 опорних лікарень України отримали пральні машини від Електролюкс та Червоного Хреста

У межах спільного проєкту Електролюкс разом з Товариством Червоного Хреста України передали 30 пральних машин 20 опорним лікарням країни, які беруть участь у реагуванні на розповсюдження коронавірусної хвороби та госпіталізують хворих з COVID-19.

Проєкт спрямовано на підтримку районних опорних лікарень у 8 областях країни, населення яких складає менше 200 тисяч, та які найбільше потребують допомоги.

«Діяльність Електролюкс базується на очевидній меті – піклуватись про здоров’я, комфорт і добробут людей. У цей складний для всього світу період вона є як ніколи актуальною. Ці пральні машини дозволять лікарням забезпечити пацієнтам більш безпечні та комфортні умови перебування. Найближчим часом, разом з Червоним Хрестом, ми плануємо запустити програму кейтерингу ланч-боксів для лікарів у Тернополі за підтримки фонду Electrolux Food Foundation. Для когось карантин – випробування на міцність та ризик колапсу; для нас – можливість допомогти», – прокоментувала ініціативу компанії її генеральний директор Катерина Білобловська.

Наразі медичному персоналу доводиться багато часу проводити у лікарнях, допомагаючи пацієнтам боротися з інфекцією, оскільки кількість нових випадків COVID-19 все ще залишається високою. Тому у медзакладах є гостра необхідність у техніці для регулярного та якісного прання постільної білизни та медичного одягу.

«Надзвичайно важливо, щоб у медичних закладах дотримувались санітарно-епідеміологічних норм, адже від цього залежить ефективність лікування хворих. Завдяки співпраці з Електролюкс ми покращуємо побут в лікарнях та полегшуємо важку щоденну роботу медиків у боротьбі з COVID-19», – розповів генеральний директор Національного комітету Товариства Червоного Хреста України Максим Доценко.

Товариство Червоного Хреста України забезпечило всю логістику передачі побутової техніки Electrolux та доставило пральні машини в опорні лікарні Київської, Житомирської, Івано-Франківської, Чернівецької, Закарпатської, Тернопільської, Рівненської та Одеської областей.

 

Share this post