ЗШР допомагає рятувальникам подолати наслідки значної пожежі лісів у Луганській області

ЗШР допомагає рятувальникам подолати наслідки значної пожежі лісів у Луганській області

Волонтери Загону швидкого реагування Червоного Хреста України допомагають рятувальникам подолати наслідки значної пожежі лісових масивів Новоайдарського району Луганської області.

6 липня через займання сухої трави поблизу с.Осколонівка у Новоайдарському районі виникла пожежа, яку рятувальникам вдалося ліквідувати. Втім через сильні пориви вітру полум’я швидко відновилося й поширилося на лісові масиви поблизу сіл Капітанове, Воронове, Смолянинове та на дачний кооператив «Вовче озеро».

Наразі зберігається пожежа с.Капітанове, на ліквідацію якої підключена в тому числі і авіація (2 літака). За останніми даними орієнтовна площа пожежі складає 5 тис.га, яка знищила 23 та пошкодила 69 житлових будинків, знищила 80 дачних будинків кооперативу. Зараз загрози для населення і населених пунктів немає, але всі сили рятувальників направлені для негайної ліквідації полум’я, щоб запобігти новій хвилі поширення пожежі через сильні вітри.

Волонтери Загону швидкого реагування Луганської обласної організації Товариства Червоного Хреста України активно задіяні у реагуванні та доставляють питну воду, продукти харчування й одяг до пожежних команд і забезпечують координацію гуманітарної допомоги. Також наші волонтери допомагають рятувальникам:

  • проводити загальний моніторинг ситуації, кількість постраждалих та потреби рятувальних команд;
  • сортувати продукти на складах Головного управління ДСНС України для видачі евакуйованому населенню;
  • проводити оцінку потреб, на основі якої відбуватиметься збір та надання допомоги постраждалим.

 

Share this post