Червоний Хрест розпочав кампанію ‘’Залишайся свідомим’’ під час адаптивного карантину

Червоний Хрест розпочав кампанію ‘’Залишайся свідомим’’ під час адаптивного карантину

Червоний Хрест України спільно з Міністерством охорони здоров’я України, Інститутом Когнітивного Моделювання та StarLightMedia розпочали кампанію під назвою #залишайсясвідомим, де зіркові ведучі допоможуть українцям нагадати правила поведінки, які можуть врятувати тисячі життів під час адаптивного карантину.

“Червоний Хрест України разом із партнерами продовжує свою масштабну роботу щодо інформування населення заради їх безпеки та здоров’я під час пандемії COVID-19. Тому зараз, коли ми пристосовуємося до нової реальності за адаптивного карантину, як ніколи важливо ставитися свідомо до свого здоров’я для того, щоб захистити себе та своїх близьких”, – говорить Максим Доценко, Генеральний директор Товариства Червоного Хреста України.

Для втілення задуму кампанії, разом із партнерами було розроблено серію відеороликів про безпеку в громадському транспорті, на пляжному відпочинку та у кафе, на дитячих майданчиках та у салонах краси, під час пробіжок та прогулянок в парку.

“Обізнаність населення правилам профілактики інфікування коронавірусом — це один із важливих інструментів боротьби з СOVID-19. Зараз очевидно, що відсутність інформації та міфи, які породив коронавірус, спонукають людей нехтувати правилами безпеки”, – вважає СЕО Інституту когнітивного моделювання Світлана Павелецька.

В одному з перших відео присвячених правилам поведінки під час послаблення карантину, телеведучий Григорій Решетник розповідає про прості правила, з якими прогулянки на свіжому повітрі підуть на користь дорослим і дітям. Він дає поради, що коли є настрій покататися на гойдалках, то не треба торкатися свого обличчя. Або залишаючи майданчик, обов’язково треба протерти руки антисептиком та простежити, щоб діти зробили так само.
Серед інших зірок українського телебачення, які підтримали кампанію “Залишайся свідомим” – Олена Фроляк, Оксана Гутцайт, Олександр Бережок, Сергій Притула, Олександр Педан, Леся Нікітюк та Надія Матвєєва.

Підтримуйте і ви!

Залишайтеся свідомими!

Share this post