Як не втратити родинні зв’язки під час карантину

Як не втратити родинні зв’язки під час карантину

Будьте на зв’язку зі своїми рідними! Сьогодні, як ніколи, ваші родини мають потребу отримати звістку про вас. Ми підтримаємо Вас у відновленні родинних зв’язків.

Умови гуманітарного реагування на пандемію коронавірусної інфекції COVID-19 в світі суттєво вплинули на алгоритм діяльності Служби розшуку Товариства Червоного Хреста України.

Головною метою команди Служби розшуку залишається забезпечення безперервності надання послуг з відновлення та підтримки родинних зв’язків (ВРЗ) як на рівні штаб-квартири, так і у регіонах.

Тільки за час роботи в умовах карантину протягом  березня – травня  працівниками Служби розшуку було надано більше ніж 1 550 консультацій та роз’яснень запитувачам в телефонному режимі та в режимі он-лайн, в тому числі  840 – на рівні Національного комітету і 710 – на обласному рівні.

З метою попередження втрати родинних зв’язків та для мінімізації можливих гуманітарних наслідків роз’єднання родин під час пандемії корона вірусної  інфекції COVID-19 Службою розшуку за підтримки інформаційного відділу НК розроблено коротке відео (29 сек.) для населення.

Основна ідея відео: через COVID-19 громадяни стикаються з обмеженням у пересуванні, можуть потрапити у лікарню чи перебувати в обсервації. Відсутність можливості передати звістку про себе рідним , зв’язатись з ними посилює психологічне напруження як окремого громадянина, так і підвищує ризики для психологічного здоров’я громади в цілому.  Тому ми надаємо поради для запобігання роз’єднання з родиною, а також  контакти Служби розшуку  для звернень у разі втрати родинних зв’язків:

  1. Завжди майте при собі номери телефонів членів родини, щоб ви могли зв’язатися з рідними.
  2. Якщо Вас  госпіталізують або Ви раптово потрапили до лікарні:
    – повідомте про це свою родину;
    – не забудьте взяти з собою телефон і зарядний пристрій.
  3. Якщо внаслідок обмежень, пов’язаних з карантином, Ви не можете зв’язатися зі своїми рідними та Вам потрібна допомога, зверніться до Служби розшуку Червоного Хреста України за тел. + 380 66 250 9957, +380 96 304 4375

Перманентне посилання для скачування:

https://drive.google.com/file/d/16VSDrpC42Akbj85eQCvifoCckmO5b2XW/view?usp=sharing

Share this post