«Це важлива допомога, бо тепер я можу заощадити на продукти для дітей»

«Це важлива допомога, бо тепер я можу заощадити на продукти для дітей»

«Наша родина завжди розраховувала на свої сили, хоч це було непросто: троє діточок потребують багато уваги та й фінансові негаразди постійно ускладнюють життя, – розповідає Наталія. – З 2014 року ми переїхали до Херсону з Донецька. Я прийняла таке рішення задля безпеки сім’ї. Чуже місто, відсутність знайомих, а я сама-самісінька з трьома дітьми на руках – ось у такій ситуації ми опинилися».

Мати самостійно виховує детей: «Це страшно – в одну мить втратити домівку, роботу, друзів, родичів. Та мусиш жити далі». Місцева влада допомогла сім’ї отримати місце у гуртожитку. З часом родина поступово облаштувала свій побут, з’явилися знайомі. «Зараз, коли згадую ті часи, сама собі думаю: як ми витримали. Адже, окрім місця в гуртожитку ніякої допомоги від місцевої влади ми не отримали».

Херсонська обласна організація Товариства Червоного Хреста України підтримувала родину у їхній нелегкий час. Завдяки напрямку діяльності Червоного Хреста із психосоціальної підтримки жінка згадує і хороші моменти з життя: «Запам’яталися сімейні творчі майстер-класи, різні екскурсії родиною по Херсонщині. А ще Червоний Хрест часом допомагав продуктовими та гігієнічними наборами».

Час самоізоляції у зв’язку з коронавірусною інфекцією приніс нові труднощі сім’ї: «Зараз, у період карантину, жити стало складніше: рахую кожну гривню, щоб вистачило всю сім’ю нагодувати». Жінка звернулася до інформаційного центру Червоного Хреста, розповіла про свої негаразди та попросила підтримки. Дзвінок був адресований на обласну організацію, яка одразу допомогла родині, передавши їй гігієнічний набір та набір з психосоціальної підтримки.

«Це важлива для нас допомога, бо тепер я можу заощадити кошти сімейного бюджету на продукти для дітей», – дякує Наталія волонтерам.

Допомога стала можливим завдяки проекту HumFleх, який впроваджує Товариство Червоного Хреста України за підтримки Данського Червоного Хреста.

Інформаційний центр Червоного Хреста: 0 800 332 656 (безкоштовно)

Share this post