Офіційна позиція у зв’язку з використанням логотипу Червоного Хреста України

Офіційна позиція у зв’язку з використанням логотипу Червоного Хреста України

На численні запити, які надійшли до Червоного Хреста України протягом однієї доби з приводу розміщення символіки Червоного Хреста на приміщенні за адресою м. Дніпро, просп. Олександра Поля, 2д, надаємо роз’яснення.

Керівництво Червоного Хреста України не надавало дозволу на розміщення символіки Червоного Хреста за даною адресою, інформаційний банер не був виготовлений за ініціативи чи за кошти Червоного Хреста України. Ми занепокоєні ситуацією, що склалася навколо імені та символіки найбільшої громадської організації України із 102-річною історією допомоги нужденним та сподіваємося, що така ситуація не вплине на координацію роботи в Дніпропетровській області по наданню допомоги людям із вразливих верств населення у зв’язку з наслідками поширення коронавірусної інфекції.

Наголошуємо, що допомогу людям, які цього потребують, Червоний Хрест України надає виключно керуючись основоположними принципами Міжнародного руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця – Гуманність, Неупередженість, Нейтральність, Незалежність, Добровільність, Єдиність, Універсальність. Основна мета діяльності Червоного Хреста України – це захист життя людини, попередження та полегшення людських страждань під час збройних конфліктів, стихійного лиха, катастроф та аварій, надання допомоги медичній службі збройних сил і органам охорони здоров’я, сприяння органам державної влади України у їхній діяльності в гуманітарній сфері. Зазначена мета досягається цілком неупереджено, без будь-якої дискримінації за національною, расовою, статевою, релігійною, мовною, класовою ознакою чи політичними переконаннями. Емблему Червоного Хреста ми використовуємо у порядку, визначеному Законом України “Про символіку Червоного Хреста, Червоного Півмісяця, Червоного Кристала в Україні”.

Share this post