Лілія Білоус: «Маленька капля крові донора дорівнює великому шансу на життя»

Лілія Білоус: «Маленька капля крові донора дорівнює великому шансу на життя»

Через карантинні обмеження в лікарнях України виник гострий дефіцит донорської крові. І чудово, що є люди й організації, які готові дарувати свою кров заради порятунку життя інших.

24 квітня до регулярної донорської ініціативи, яку підтримали керівництво Національного комітету Товариства Червоного Хреста України та особовий склад Управління цивільно-військового співробітництва, долучилося керівництво Національного комітету разом з колегами та відвідали Київський міський центр крові. За декілька днів ініціативи кров здали також 110 військовослужбовців Збройних Сил України.

Що саме мотивувало команду Червоного Хреста і чи безпечно здавати кров під час епідемії розповіла Лілія Білоус, Генеральний директор Національного комітету Червоного Хреста України:

«В першу чергу, це відчуття та розуміння, що ще одна операція не буде відкладена із-за дефіциту крові, або ж під час пологів молода мама отримає потрібну кров, чи ще один курс терапії для онкохворої людини відбудеться швидше – завдяки простій формулі, де маленька капля крові донора дорівнює великому шансу на життя.

Наша безпека та захист від коронавірусу в першу чергу – це обов’язок кожного із нас. І на своєму прикладі ми переконалися, що умови, створені в Центрі, максимально забезпечують безпеку донорів під час донації крові – це фізична дистанція, дезінфекція, дотримання встановлених чітких правил».

Порятунок людського життя – це найцінніша нагорода в світі. Разом ми зможемо більше!

Донорська акція Червоного Хреста України, Київ

Share this post