Червоний Хрест не збирає кошти від отримувачів допомоги

Червоний Хрест не збирає кошти від отримувачів допомоги

Ми отримали інформацію про те, що певна особа, представляючись співробітником Червоного Хреста, обіцяє надати знижку на операцію, але в обмін на гроші. Ця людина не має жодного стосунку до Товариства Червоного Хреста України.

Товариство Червоного Хреста України надає гуманітарну допомогу вразливим верствам населення та людям у скрутних життєвих обставинах, здебільшого допомога включає засоби гігієни, продукти харчування, одяг, взуття тощо. На жаль, ми не володіємо ресурсами для надання грошової допомоги та покриття витрат на лікування. До того ж, Товариство може запропонувати фіндопомогу лише на підставі письмової заяви прохача.

Звертаємо вашу увагу на те, що при наданні підтримки Червоний Хрест не збирає з отримувачів допомоги жодних платежів. Усі адміністративні послуги при наданні допомоги забезпечуються організаціями Товариства власноруч.

Особи, які можуть представлятися волонтерами чи співробітниками Червоного Хреста з метою збору коштів і персональних даних в обмін на матеріальну допомогу, не мають жодного стосунку до Червоного Хреста.

Якщо ви дізналися про подібні випадки, просимо повідомляти на адресу sos@redcross.org.ua чи у особисті повідомлення на Facebook-сторінці Червоний Хрест України.

Share this post