На Харківщині Червоний Хрест протидіє поширенню COVID-19

На Харківщині Червоний Хрест протидіє поширенню COVID-19

Волонтери та співробітники Харківської обласної організації Товариства Червоного Хреста України розповіли про свою діяльність з протидії COVID-19:

  • Волонтери та співробітники Куп’янської міськрайонної організації пошили багаторазові захисні маски для медичних працівників, служб міста, стареньких і людей з інвалідністю, загалом – 150 масок.
  • Куп’янські волонтери підтримали самотніх пенсіонерів і багатодітні родини та передали їм борошно, захисні маски й інформаційні пам’ятками “Як вберегтися від коронавірусної інфекції”.
  • В області продовжується поширення інформаційних матеріалів: плакати та пам’ятки вже розміщені в Шевченківському, Київському, Слобідському, Новобаварському та Холодногірському районах Харкова, а також у Балаклійському, Золочівському, Зміївському та Ізюмському районах області. Окрім того, друковану продукцію передано в міські та районні ради, відділення Укрпошти, центри зайнятості, відділи освіти, будинки культури, бібліотеки, комунальні підприємства та медичні заклади.
  • Для підтримки психоемоційного стану волонтери Куп’янської організації започаткували #ЧервонийЧелендж. Протягом 7 днів постили завдання, а учасники їх виконували.
  • Волонтери та співробітники Харківської обласної організації висадили саджанці яблунь біля свого офісу. Також волонтери медіа-сектору приєдналися до ідеї Національної комісії з питань розвитку волонтерства та молодіжної політики щодо онлайн-навчання волонтерів Червоний Хрест України.
  • Червоний Хрест Харківщини передав 519 продуктових наборів самотнім стареньким, малозабезпеченим сім’ям і людям з інвалідністю.
  • Волонтери загону швидкого реагування проводять інструктажі для медичних працівників щодо використання засобів індивідуального захисту.
  • Волонтери Красноградської організації Червоного Хреста за підтримки місцевих благодійників сформували для самотніх стареньких набори з продуктів тривалого зберігання, засобів гігієни та виготовлених власноруч багаторазових захисних масок.
  • Волонтери Красноградської організації передали для потреб медичних працівників і донорів крові 300 одноразових і багаторазових масок.

«Я долучилася до пошиття масок, бо вони зараз вкрай необхідні людям, – каже волонтерка Красноградської організації Тетяна Маховська. – Також це допомагає мені спокійніше переживати ситуацію, розуміючи, що я роблю свій внесок у вирішення проблеми. Разом ми впораємося!»

«На карантині мені важко купити хліб, бо найближча крамниця далеко від мого дома, тому іноді сиджу без нього. Але тепер, завдяки борошну, яке надав Червоний Хрест, можу пекти хліб сама! А ще й оладки і пиріжки. Дякую вам, волонтери, чекаю на чай», – ось такий лист написала нам Олександра Олександрівна, 82 років.

Share this post