На Закарпатті Червоний Хрест забезпечує стареньких продуктовими наборами

На Закарпатті Червоний Хрест забезпечує стареньких продуктовими наборами

Масштабна підтримка для самотніх людей 80+ та людей з інвалідністю, які мають високий ризик ускладнень COVID-19, розпочалася на Закарпатті з 14 квітня і триває ще досі.

Співробітники Закарпатської обласної організації Товариства Червоного Хреста України у грудні 2019 року брали участь у конкурсі обласної програми “Турбота” для громадських організацій Закарпатської області від департаменту соцзахисту населення Закарпатської обласної державної адміністрації.

Міні-грант “Соціальний захист вразливих категорій краю через структурні підрозділи Товариства Червоного Хреста України здобув перемогу і отримав на підтримку соціально незахищених верств населення від обласного бюджету 120 тис. грн. За перший транш було закуплено 958 продуктових наборів (крупи, олія, чай, цукор, борошно) для самотніх літніх людей, одиноко проживаючих осіб та людей з інвалідністю. Видачу допомоги здійснюють щодня волонтери і співробітники Червоного Хреста Закарпатської області згідно зі списками, заздалегідь узгодженими з територіальними центрами.

Наразі вже надана допомога в містах Чоп та Хуст, Хустському, Іршавському, Виноградівському, Тячівському, Великоберезнянському, Міжгірському, Мукачевському районах, с. Калини, смт. Дубове, ОТГ Полянську, Перечинську.

Наступного тижня планується підтримка трьох таборів компактного проживання ромів в Ужгороді та смт. Великий Березний.

Завдяки діяльності Червоного Хреста та інших служб підтримки вразливих категорій населення, допомогою буде охоплено 100% соціально незахищених людей в області.

Share this post