ТОВАРИСТВО ЧЕРВОНОГО ХРЕСТА УКРАЇНИ ВІДЗНАЧАЄ 102-РІЧЧЯ ДІЯЛЬНОСТІ

ТОВАРИСТВО ЧЕРВОНОГО ХРЕСТА УКРАЇНИ ВІДЗНАЧАЄ 102-РІЧЧЯ ДІЯЛЬНОСТІ

Уже понад сторіччя Товариство Червоного Хреста України щодня докладає зусилля, аби полегшити людські страждання, захистити життя, здоров’я та гідність людини.

18 квітня 1918 року відбувся перший з’їзд Товариства Червоного Хреста України та розпочалася його активна діяльність як самостійного Національного Товариства. У різні історичні періоди – як у мирний час, так і при збройних конфліктах та надзвичайних ситуаціях – Червоний Хрест є надійним помічником держави в її гуманітарній діяльності.

Боротьба з голодом та епідеміями, створення шпиталів, патронажної служби, пунктів харчування для малозабезпечених, допомога пораненим у роки збройних конфліктів, організація донорського безоплатного руху, перші гуманітарні осередки для людей з інвалідністю, допомога постраждалим від Чорнобильської катастрофи, визнання Товариства державою, створення Служби розшуку – стали основними етапами становлення Товариства Червоного Хреста України протягом понад сторіччя.

Вже не перший рік Товариство Червоного Хреста України святкує день народження у складний час. Пандемія коронавірусної інфекції мобілізувала всі ресурси організації.

Організації  Товариства Червоного Хреста України на місцях та Національний комітет передають медичним установам, рятувальникам, поліції, соціальним службам тощо засоби індивідуального захисту: маски, респіратори, медичні набори, захисні халати, рукавички, ковдри тощо. В активній співпраці з місцевими органами влади, благодійниками і партнерами червонохрестівці надають лікарням обладнання, розчини для дезінфекції, засоби індивідуального захисту, продукти і напої. Велику партію санітайзерів отримали Збройні сили України.

У співпраці з Центром Громадського здоров’я МОЗ України у визначених владою лікарнях для лікування пацієнтів з COVID-19 волонтери Червоного Хреста проводять тренінги для медичних працівників щодо використання засобів індивідуального захисту.

COVID19_URCS_1

Літні люди та особи з хронічними захворюваннями належать до категорії високого ризику ускладнень коронавірусної інфекції. Тому, щоб зменшити ризик інфікування, волонтери та співробітники Червоного Хреста України щодня по всій території країни здійснюють доставку продуктів таким людям, часто – разом із захисними масками та інформаційними пам’ятками про те, як уникнути зараження коронавірусом. У час наближення Великодня волонтери турбуються, щоб самотні літні люди, люди з інвалідністю не засмучувалися від неможливості купити чи приготувати святкову випічку, і пригощають смаколиками в різних куточках країни.

Для кращої координації роботи та швидкого надання підтримки був відкритий Інформаційний центр Червоного Хреста. Волонтери та співробітники отримують запити про допомогу від людей, які потрапили у важку ситуацію і координують надання допомоги.

MAX8222

Волонтери загонів швидкого реагування, які були утворені ще у 2013 році під час подій на Майдані, тепер діють по всій Україні та завжди готові допомагати у різних надзвичайних ситуаціях. Налагоджена співпраця загонів швидкого реагування Товариства Червоного Хреста України з Державною службою з надзвичайних ситуацій України та Національною Поліцією запобігає поширенню коронавірусної інфекції в міжобласному сполучені. На створених з цією метою контрольно-пропускних пунктах щоденно здійснюється скринінг температури всіх пасажирів та водіїв, а чергові завжди отримують потрібні рекомендації від червонохрестовців щодо правильного застосування засобів індивідуального захисту.

З початком пожежі у заповіднику Чорнобильської зони волонтери загону швидкого реагування Національного Комітету ТЧХУ організували підтримку вогнеборців, надавши їм каремати, респіратори, воду, бойлери та піцу й смаколики. А найголовніше – вони підтримують дух пожежних!

Цьогоріч волонтери та співробітники Товариства Червоного Хреста України відзначають своє 102-річчя не вдома, бо задіяні в допомозі людям, але закликають з серйозністю ставитися до карантинних заходів. Волонтери діють для вас. Залишайтеся вдома для них.

Долучитися до волонтерства можна за посиланням – https://redcross.org.ua/volunteer/

Підтримати діяльність Червоного Хреста можна за посиланням – https://redcross.org.ua/donate/

Share this post