На Закарпатті Червоний Хрест продовжує протидію поширенню COVID-19

На Закарпатті Червоний Хрест продовжує протидію поширенню COVID-19

Волонтери та співробітники Закарпатської обласної організації розповіли про свою діяльність з протидії COVID-19:

  • Проведено масштабну інформаційну кампанію, якою охоплено 12 міст області, селища міського типу та сільські населені пункти. Розповсюджено 19,8 тис. плакатів і 5,4 тис. кишенькових пам’яток щодо профілактики інфікування. Друкованими матеріалами охоплені митниця, два прикордонні загони, пункти перетину кордону, автотранспорт, зупинки, вокзали, заклади торгівлі, комунальні заклади, партнерські організації тощо. У співпраці з департаментом інформації і зв’язків з громадськістю Закарпатської ОДА частину друкованих матеріалів розповсюджено централізовано для структурних підрозділів.
  • На трьох телеканалах демонструються інформаційні відеоролики у вигляді мультиплікації та, за сприяння тренера з першої допомоги Товариства, навчання населення використанню засобів індивідуального захисту.
  • Через сторінку обласної організації Товариства у Facebook поширюються інформаційні матеріали Національного комітету ТЧХУ. Всього розміщено 29 дописів, охоплення – 62,3 тис. переглядів. Демонструються тематичні відеоролики для різних вікових категорій.
  • Тренером з першої допомоги проведено експрес-тренінги про правильність використання засобів індивідуального захисту в період пандемії для медичних працівників Закарпатської обласної клінічної інфекційної лікарні та чотирьох груп патрульної поліції.
  • В обласну клінічну інфекційну лікарню та обласну лікарню імені А. Новака передано маски, рукавички, одноразові халати, медичні набори, респіратори, захисні халати тощо.
  • Засоби індивідуального захисту у вигляді масок, рукавичок було передано в патрульну поліцію (по 300 масок і рукавичок), Чопський і Мукачівський прикордонні загони (600 масок, 400 рукавичок), ДУ «Центр Пробації» (250 масок), установу виконання покарань (150 масок, 10 пар рукавичок), Притулок Червоного Хреста (500 масок, 50 пар рукавичок, 5 л дезінфікуючого засобу для рук).
  • З 14 квітня розпочато видачу 958 продуктових наборів, вартістю понад 106 тис. грн. Вони закуплені обласною організацією в рамках програми «Соціальна підтримка вразливих верств населення через структурні підрозділи ТЧХУ» обласної програми «Турбота» у рамках міні-гранту, отриманого Червоним Хрестом на суму 120 тис. грн. Продукти доставлені для підопічних у містах Хуст і Чоп, а також в Іршавський, Хустський, Виноградівський, Великоберезнянський, Міжгірський, Мукачівський райони та Полянську, Перечинську ОТГ.

Share this post